Aikuisena partioon

Oletko pohtinut partioon liittymistä? Kaipaatko nuoruutesi kultaisia partiovuosia? Ei hätää, nyt keväällä toiminnan alkaessa uudelleen on täydellinen hetki hypätä mukaan ATP:n toimitaan!

Partio on siitä hyvä harrastus, että mukaan voi liittyä minkä ikäisenä vain eikä aikaisempaa kokemusta tarvita. Tärkeintä on into oppia uutta. Siitä on hyvä jatkaa.

ATP:ssä löytyy varmasti jokaiselle niin nuorelle kuin vähän vanhemmallekin mielenkiintoista tekemistä. Oman lauman johtaminen ei ole ainoa pesti, mitä tarjolla on, vaikka se onkin äärettömän tärkeä sellainen. Lippukunnassa on monenlaisia tehtäviä, kuten some-vastaava, sihteeri, luotsi, turva-aikuinen, pestijohtaja, leirinjohtaja, kippari. Kaikki niistä ovat välttämättömiä, jotta voimme yhdessä järjestää laadukasta toimintaa kaikille mukana olijoille. Myös toimintaan osallistuminen ilman sen suurempia luottamustehtäviä on mahdollista.

Sen lisäksi, että olet mukana mahdollistamassa lapsille ja nuorille ikimuistoista partiotoimintaa, pääset myös itse oppimaan uutta. Partiossa pääsee harjoittelemaan monia taitoja, jotka muualla eivät ole mahdollisia. Nykyajan työmaailmassa arvostetaan sitä, että osaa toimia niin ryhmässä kuin itsenäisesti sekä kykenee handlaamaan yllättävät tilanteet ja mukautumaan niihin. Partio on täydellinen paikka mm. näiden elämäntaitojen harjoitteluun sillä koskaan ei voi tietää mitä vaikka leirillä tulee tapahtumaan.

Itse liityin partioon vasta täysi-ikäisenä noin kaksi vuotta sitten. Se ei ole kuitenkaan haitannut, koska tekemällä oppii. Tässä lyhyessä ajassa olen saanut paljon vastuuta, mikä yhä hieman pelottaa. Isoihin saappaisiin astuminen on kuitenkin mahdollisuus – jonain päivänä ne sopivat täydellisesti jalkaan! Myös se tieto, että aina tarvittaessa saa apua, kannustaa kokeilemaan omia rajojaan.

Tiivistyksenä: Liity partioon!

-iina