Toimintaryhmät

Toimintaryhmät ja kokousajat 

Sudenpentulauma Merihait (s. -15)
Kokoontuvat keskiviikkoisin klo 18-19
Johtajat: yhteishuoltajuus, vastuullisena johtajana Jukka Käyhkö

Sudenpentulauma Merikarhut (s. -13)
Kokoontuvat maanantaisin klo 18-19
Johtajat: Aliisa Saarenpää, Aino Ruokonen ja Karoliina Vesanen

Seikkailijajoukkue Rantakäärmeet (s. -12)
Kokoontuvat torstaisin klo 18:15-19:15
Johtajat: Aliisa Saarenpää ja Aino Ruokonen

Seikkailijajoukkue Kotkat (s. -11)
Kokoontuvat maanantaisin klo 18-19
Johtajat: Kristian Robertsson

Tarpojavartio Merilokit (s. -10)
Kokoontuvat
Johtajat: Laura Virtanen ja Elias Grannas

Tarpojavartio Merisilakat (s. -08-09)
Kokoontuvat
Johtajat: Kaarlo Soini

Samoajavartio LandRooveri
Kokoontuvat itse sovittuina aikoina

Vaeltajavartio SeaRooveri
Kokoontuvat itse sovittuina aikoina

 

7–9-vuotiaiden sudenpentulaumojen toimintaa värittävät leikit, seikkailut ja tarinat. Tärkeintä ei ole suorittaminen, vaan sudenpentuna nautitaan alkavasta, kenties koko elämän kestävästä seikkailusta. Viikottaiset kokoontumiset ovat toiminnan pohja, minkä lisäksi sudenpentuja odottavat ensimmäiset retket, purjehdukset ja partiotapahtumat.

10–12-vuotiaiden seikkailijajoukkueet opettelevat partiossa tarvittavia perustaitoja ja pääsevät retkeilemään. Ohjelma koostuu puoli vuotta kestävistä ilmansuunnista ja haasteista. Seikkailija taivaltaa tutkimusmatkailijan lailla: niin retkikeittimet, ensiapu, rakentelu kuin solmutkin tulevat tutuiksi.

12-15 – vuotiaiden tarpojajoukkueiden ohjelma koostuu noin puolen vuoden mittaisista tarpoista. Kaikille pakollisia tarppoja ovat leiri, luovuus, selviytyminen ja yhteiskunta. Tarpojat syventävät jo opittuja taitoja ja kasvattavat taitojaan johtajuutta kohti kuljettaessa.

15-17 – vuotiaiden samoajien ohjelma koostuu erimittaisista aktiviteeteista, jotka on jaettu 21 taskuun. Pakollisissa aktiviteeteissa samoajat oppivat johtajuutta, ryhmätyöskentelyn taitoja sekä laajentavat näköpiiriään lippukunnan ulkopuolelle. Samoajat oppivat aktiviteettien myötä  haastamaan itseään vaativampiin taitoihin.

18-22 – vuotiaat vaeltajat suorittavat rasteja, joihin kuuluu mm. Partiojohtajan peruskurssi ja Ulkomaanprojekti. Jokaisen vaeltajan oma ohjelma rakentuu viisivuotiseen henkilökohtaiseen suunnitelmaan eli vaelluskarttaan. Vaeltajille tarjoutuu monenlaisia mahdollisuuksia niin lippukunnassa kuin sen ulkopuolellakin.

Yli 23-vuotiaat aikuiset ovat lippukuntien tukipilareita, jotka mahdollistavat laadukkaan toiminnan nuoremmille. Aikuisille on tarjolla laaja valikoima mielenkiintoisia koulutuksia ja monipuolisia pestejä.