Toimintaryhmät

Toimintaryhmät ja kokousajat 

 

Sudenpentulauma Merikarhut (s. -13)
Kokoontuvat maanantaisin klo 18-19
Johtajat: Aliisa Saarenpää ja Karoliina Vesanen

Sudenpentulauma Rantakäärmeet (s. -12)
Kokoontuvat keskiviikkoisin klo 18-19
Johtajat: Anna Ruola ja Kirsi Vienonen

Seikkailijajoukkue Kotkat (s. -11)
Kokoontuvat maanantaisin klo 18-19
Johtajat: Kristian Robertsson

Seikkailijajoukkue Merilokit (s. -10)
Kokoontuvat maanantaisin klo 18:30-19:30
Johtajat: Laura Virtanen ja Anna Käyhkö

Tarpojavartio Merisilakat (s. -08-09)
Kokoontuvat torstaisin klo 18:00-19:30
Johtajat: Mikael Viiristö ja Aaro Puutio

Tarpojavartio Vehari (s. -07)
Kokoontuvat torstaisin klo 18:30-20:00
Johtajat: Oliver Backlund ja Aku-Petteri Sola

Samoajavartio LandRooveri
Kokoontuvat itse sovittuina aikoina

Vaeltajavartio SeaRooveri
Kokoontuvat itse sovittuina aikoina

 

7–9-vuotiaiden sudenpentulaumojen toimintaa värittävät leikit, seikkailut ja tarinat. Tärkeintä ei ole suorittaminen, vaan sudenpentuna nautitaan alkavasta kenties koko elämän kestävästä seikkailusta. Viikottaiset kokoontumiset ovat toiminnan pohja, minkä lisäksi sudenpentuja odottaa ensimmäiset retket, purjehdukset ja partiotapahtumat.

10–12-vuotiaiden seikkailijajoukkueet opettelevat partiossa tarvittavia perustaitoja ja retkeilevät paljon. Ohjelma koostuu puoli vuotta kestävistä ilmansuunnista ja haasteista. Seikkailija taivaltaa tutkimusmatkailijan lailla: niin retkikeittimet, ensiapu, rakentelu kuin solmutkin tulevat tutuiksi.

12-15 – vuotiaiden tarpojajoukkueiden ohjelma koostuu noin puolen vuoden mittaisista tarpoista. Kaikille pakollisia tarppoja ovat leiri, luovuus, selviytyminen ja yhteiskunta. Tarpojat syventävät jo opittuja taitoja ja kasvattavat taitojaan johtajuutta kohti kuljettaessa.

15-17 – vuotiaiden samoajien ohjelma koostuu erimittaisista aktiviteeteista, jotka on jaettu 21 taskuun. Pakollisissa aktiviteeteissa samoajat oppivat johtajuutta, ryhmätyöskentelyn taitoja sekä laajentavat näköpiiriään lippukunnan ulkopuolelle. Samoajat oppivat aktiviteettien myötä  haastamaan itseään vaativampiin taitoihin.

18-22 – vuotiaat vaeltajat suorittavat rasteja, joihin kuuluu mm. Partiojohtajan peruskurssi ja Ulkomaanprojekti. Jokaisen vaeltajan oma ohjelma rakentuu viisivuotiseen henkilökohtaiseen suunnitelmaan eli vaelluskarttaan. Vaeltajille tarjoutuu monenlaisia mahdollisuuksia niin lippukunnassa kuin sen ulkopuolellakin.

Yli 23-vuotiaat aikuiset ovat lippukuntien tukipilareita, jotka mahdollistavat laadukkaan toiminnan nuoremmille. Aikuisille on tarjolla laaja valikoima mielenkiintoisia koulutuksia ja monipuolisia pestejä.