Purjehduksille osallistuville

Purjehdusten lähtöpaikkana ja Merisuden kotisatamana toimii Heinänokan partiovenesatama (Heinänokantie 16, 20960 Turku). Suosittelemme hyödyntämään kulkemisessa kimppakyytejä tai julkista liikennettä. Heinänokkaan pääsee bussilla nro 14, joka lähtee Kauppatorin laidalta.

Merisudelta löytyy jokaiselle pelastusliivit, mutta halutessaan voi käyttää omia. Toivomme, että aluksella käytetään vaaleapohjaisia kenkiä, jotta kanteen ei jää jälkiä. Oikeanlainen, säänmukainen varustus on tärkeä riippumatta purjehduksen pituudesta! Purjehduksen kippari tai ryhmänjohtaja ohjeistaa aina varusteista ja aikataulusta erikseen.

1) Jokaiselle toimintaryhmälle järjestetään iltapurjehduksia kevät- ja syyskaudella. Iltapurjehdukset ovat maksuttomia muutaman tunnin reissuja, ja niille ilmoittaudutaan ryhmänjohtajan ohjeiden mukaisesti.

2) Viikonloppupurjehdukset kestävät perjantai-illasta sunnuntaipäivään. Näistä ilmoitetaan toimintakalenterissa ja/tai suoraan toimintaryhmille. Purjehduksesta vastaava kippari antaa tarkempia ohjeita ilmoittautumisesta ja maksusta.

3) Matkapurjehdukset eli Timantit ovat pidempiä purjehduksia, jotka suuntautuvat eri puolelle saaristoa ja Itämerta. Niille voi osallistua kuka vain joko koko matkalle tai vain osalle siitä. Timanteista ilmoitetaan toimintakalenterissa ja/tai suoraan toimintaryhmille. Lisätietoa voi pyytää vastaavalta kipparilta aikataulusta, reitistä, varusteista ja maksusta.

4) Kalenterissa on päiviä, joihin ei ole merkitty purjehduksia. Vene on tällöin rannassa ja käytettävissä. Silloin on mahdollista järjestää purjehduksia, kokoa vain porukka kasaan ja hommaa kippari.

Tervetuloa mukaan purjehduksille!

 

Mikael Viiristö, Merisuden päällikkö

 

Merisuden yhteystiedot

Puhelin: 0500 123 082

MMSI-numero: 230107250