S/y Merisusi

S/y Merisusi on Auran Tähti Poikien koulutusalus. Vene on P8300025suomalainen, Nautor Oy:n vuonna 1971 valmistama Swan 43 purjevene. ATP:lla vene on ollut käytössä vuodesta 1994.

Nautor Oy on valmistanut näitä Sparkman & Stephensin suunnittelemia avomeripursia 67 kappaletta vuosina 1967 – 72. Vene on rakenteeltaan luja ja turvallinen sekä piirteiltään klassinen ja siksi hyvin purjehtiva. Kun siinä lisäksi on runsaasti makuupaikkoja, se soveltuu erinomaisesti nuorten partiolaisten käyttöön.

Pituus (LOA) 13,04 m
Vesilinja (LWL) 9,45 m
Leveys (Bmax) 3,55 m
Syväys (Dmax) 2,2 m
Uppouma 10,22 t
Isomaston korkeus 17 m
Takila Sluuppi
Purjepinta-ala 97,6 m^2
Kone Perkins M 65 (65 hv)

Merisusi on varustettu niin, että se on turvallinen ja soveltuu hyvin koko Itämeren alueella suuntautuviin purjehduksiin. Varusteita ovat mm. pelastuslautat, tutka, satelliittinavigaattori, EPIRB- hätälähetin sekä tarvittava radiokalusto.

ATP purjehtii veneellään lähinnä Saaristomerellä ja Itämeren alueella, vuosittain noin 4000 merimailia. Purjehduksille voivat osallistua kaikki lippukunnan jäsenet, seitsemän vuotiaasta sudenpennusta lähtien. Parhaiten miehistön jäseninä pystyvät toimimaan yli 15- vuotiaat nuoret, joilla on voimaa käsitellä alusta ja purjeita. He ovatkin suurin käyttäjäryhmä.

Mukaan purjehduksille pääsee, jos on kiinnostunut partiotoiminnasta ja purjehtimisesta.  Katso tulevat purjehdukset purjehduskalenterista ja lähde rohkeasti mukaan! Mikäli et ole ATP:n jäsen voit silti ilmoittautua mukaan ”koepurjehdukselle”.

Haluatko lisätietoja veneestä, purjehduksista tms.? Ota yhteyttä Merisuden päällikkön!