Sata lasta merelle

SLP_banneri

SATA VUOTTA TÄYTTÄVIEN TURKULAISTEN MERIPARTIO-
LIPPUKUNTIEN LAHJA LAPSILLE

Sata vuotta täyttävät turkulaiset meripartiolippukunnat Auran Tähti Pojat, Auran Tytöt, Puhurin Pojat, Turun Partio-Sissit ja Åbo Vildar tarjoavat sadalle lapselle unohtumattoman purjehduskokemuksen partioaluksilla. Lapset kutsutaan purjehtimaan Turussa torstaina 24.8.2017.

Presidentti_Sauli_NiinistoSadan lapsen purjehdus -tapahtuman suojelija on tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

 

Turkuun perustettiin vuonna 1917 viisi partiolippukuntaa. Partiovuosi 2017 on näiden lippukuntien sadas toimintavuosi, jota juhlistetaan monin tavoin. Lippukuntien omien leirien ja retkien lisäksi juhlivat partiolaiset haluavat antaa lahjan lapsille, jotka eivät ole osallistuneet partiotoimintaan tai päässeet purjehtimaan.

Sadan lapsen purjehdus järjestetään torstaina 24.8.2017 lippukuntien koulutusaluksilla. Tapahtumaan pyritään löytämään osallistujiksi 8-12  -vuotiaita, partiota harrastamattomia lapsia erilaisista lapsi- ja nuorisotyötä tekevistä  yhteisöistä. Tapahtuman toivotaan olevan unohtumaton elämys, joka samalla myös yhdistää veneisiin kutsuttuja lapsia.

Tapahtumapäivänä puolet osallistuvista lapsista purjehtii partiolaisten aluksilla reitin Aurajoesta Ruissalon Saaronniemeen. Puolet lapsista purjehtii reitin takaisin Ruissalon Saaronniemestä Aurajokeen. Tapahtumaan kuuluu myös kaikkien yhteistä aikaa Saaronniemessä, ohjelmassa on muun muassa makkaran- ja lätynpaistoa, leikkejä ja pelejä. Tapahtuma-aika on klo 16-21.

Tapahtumaan osallistuvat partioalukset ovat

s/y Aurantyttö (Auran Tytöt ry)

 

s/y Windis  (Åbo Vildar rf)

Maffe 2

s/y Merisusi (Auran Tähti Pojat)

FullSizeRender 110

s/y Merisissi (Turun Partio-Sissit ry)

merisissi2

s/y Jotunheim (Puhurin Pojat)

jotunheim

Tapahtumaan osallistuu myös yhteistyötahoja omilla aluksillaan. Purjehdusta on turvaamassa Naantalin Seudun Meripelastajat ry:n pelastusvene P/V LÄHITAPIOLA V-S.

Tapahtuma on mukana Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmassaSuomiFinland100-banneri_valkoinen_RGB_790x444

Sadan lapsen purjehdus Facebookissa

Lounais-Suomen partiopiirin uutinen tapahtumasta

Lisätietoja:                                                                                                        

Auran Tähti Pojat
Antti Valtola
merisusi@aurantahtipojat.fi
p. 0400 521 466kuva_slp

est. 1917